V Bratislave ožíje korunovácia

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na víkend

Bratislava opäť zažije korunovačnú slávu, do ulíc sa vrátia rytieri, šľachta aj korunovaný kráľ

 Významnú korunovačnú éru si hlavné mesto pripomenie počas Bratislavských korunovačných dní od 16. do 18. augusta. Vychutnajte si atmosféru veľkolepej slávnosti na počesť korunovácie kráľa Jozefa I. Toto jedinečné podujatie poskytne možnosť zažiť dávnu históriu na vlastnej koži prostredníctvom korunovačného sprievodu, šermiarskych súbojov, tanca aj hudby.

Historické rytierske súboje, dobové tance, to všetko sa počas korunovácie môžete naučiť. Vďaka predstaveniu „Renesančné obrázky“ zavíta v piatok na Bratislavský hrad hosť z cudziny so svojim sprievodom. Súperenie dvoranov o priazeň dám i všetkých prítomných hostí bude plné šermu, tanca, ľubozvučnej dobovej hudby a poézie, ale aj vznešeného umenia lovu v podaní kráľovského sokoliara. Malebnými renesančnými obrázkami plnými radostí a peripetií dvorného života, vás prevedie herold.

Bratislavské korunovačné dni si tento rok budú pripomínať korunováciu panovníka Jozefa 1., ktorého v Bratislave korunovali za uhorského kráľa, 9. decembra 1687. Mal iba deväť rokov. Na jeho počesť bude pripravený sobotný program na Hlavnom námestí. Tešiť sa môžete na sokoliarske vystú

penie, ukážky lovu dravcov z konského chrbta a bohatý šermiarsky a tanečný program.

 

 

Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.