Festival medoviny

Kam za kultúrou a kultúrnym dedičtvomKam za oddychomKam za zaujímavosťami a poznanímKam ísť načerpať silyKam za dobrým tipomKam na víkend

Počas posledného augustového víkendu sa pod Smolenickým zámkom, neďaleko Trnavy, uskutoční festival medoviny, jedla a piva, s názvom Letný Medokvas. Podujatie sa bude konať v areáli medovinárstva Včelovina v sobotu 31. augusta od 15:00 do 21:00 hodine.

Podujatie, ktoré medovinárstvo v Smoleniciach organizuje už desať rokov, sa z lokálnej oslavy medu a medoviny postupne stalo obľúbeným cieľom nielen pre milovníkov medových nápojov a remeselného piva, ale aj pre rodiny s deťmi. „Je to ideálna príležitosť na strávenie posledných prázdninových dní v piknikovej atmosfére priamo pod Smolenickým zámkom,“ hovorí pán Pavol Kudláč, majiteľ medovinárstva a organizátor podujatia. Návštevníci majú možnosť zažiť Medokvas trikrát do roka – na jar, v lete a na jeseň.

„Tešiť sa môžu na ochutnávky rôznych druhov medovín, medového burčiaku, malinového radleru či osviežujúceho bublinkového Frizzantina s hroznovou šťavou. V ponuke sú samozrejme aj nealkoholické medové pivá a limonády. K letnej piknikovej atmosfére neodmysliteľne patrí aj dobré jedlo, preto každý rok oslovujem najlepšie stánky s občerstvením, ktoré ponúkajú burgre, hranolky, pizzu, francúzske palacinky, vegetariánske a bezlepkové pochúťky, hotdogy, halušky a ďalšie jedlá. Výber je rôznorodý, aby boli naši hostia spokojní,“ dodáva Pavol Kudláč.

Súčasťou programu budú aj komentované prehliadky výroby medoviny, kde sa návštevníci dozvedia viac o procese výroby. Pre deti pripravili bohatý program vo Včelárskej záhrade. O príjemnú atmosféru sa počas posledného augustového dňa postarajú hudobné vystúpenia kapiel Duo Live Guitars, Ukitas & Guitarreros a Peter Luha a Graeme Mark. Hostia budú mať tiež možnosť navštíviť Medovú kaviareň a predajňu, kde sú v ponuke lokálne produkty.

Vstupenky sú dostupné v predpredaji na stránke www.vcelovina.sk. Vstupné pre dospelých je 6,5,- €, pre deti od 6 do 18 rokov je to 1,5,- €. Vstupné zahŕňa 2,-€ kupón na nákup fliaš a sklený pohár v hodnote 2,9,-€. Vstupné bude možné zakúpiť aj priamo na mieste, za 8,- € a výťažok z neho každoročne putuje na rozvoj náučnej včelárskej záhrady. Zdroj foto: Včelovina                                                                                                             

Viac informácií na:www.regiontrnava.sk

Používate zastaralý internetový prehliadač, preto sa niektoré prvky stránky nemusia zobrazovať správne. Pre zlepšenie zobrazovania stránok a zvýšenie bezpečnosti na internete Vám odporúčame používať niektorý z moderných prehliadačov.